Rysk rödbetssoppa recept

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Skala alla rödbetor och grovriv dem, spara en rödbeta till senare
Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj är en klassisk rysk rödebtssallad som är enkel att göra. Borsjtj- Ryskrödbetssoppa. Den har en vacker färg och en väldigt god smak
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

I dag blir det ett recept på en mycket god ryskrödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - ryskrödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, ryskrödbetssoppa 4 personer). Ingredienser (4 personer). 5-7 Rödbetor. 2 lökar. 2 klyftor vitlök. 250 g vitkål
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Skala och riv rödbetor, lök och morot (spara ca 1 dl rödbetsriv som ska läggas i mot slutet för att ge soppan en intensiv djupröd färg)
Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj - ryskrödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryskarödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryskarödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket
Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Till rödbetssoppa kan man servera ex piroger, men till vardags blir det oftast ett grovt bröd/knäckebröd
Borsjtj

Borsjtj

Ryskrödbetssoppa, jag gör den vegetarisk idag eftersom det är måndag. Om man inte vill ha den vegetarisk passar några skivor kryddstark korv bra