Rã recept

Råbiff à la Angie

Råbiff à la Angie

Finhacka löken, rödbetor och kapris. Knåda köttet i en bunke och tillsätt lite vatten. Blanda i den den hackade löken, rödbetor och kapris och dijonsenap
Råbiff à la Angie

Råbiff à la Angie

Finhacka löken, rödbetor och kapris. Knåda köttet i en bunke och tillsätt lite vatten. Blanda i den den hackade löken, rödbetor och kapris och dijonsenap
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna. Putsa köttet från ev hinnor och fett
Sallad med rågsnacks och rostade frön

Sallad med rågsnacks och rostade frön

1. Värm ugnen till 170 °C. Blanda fröna med kryddorna och oljan i en skål. Bred ut fröna på bakplåtspapper och rosta dem i ugnen ca 12–15 minuter tills de har fått fin färg
Kyckling- och kantarellgratäng.

Kyckling- och kantarellgratäng.

Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
RÅDJURSBIFF MED TRATTKANTARELLSÅS

RÅDJURSBIFF MED TRATTKANTARELLSÅS

Lördag, åh härliga lördag. Ingen barnjympa, så lugn morgon hemma i Glommen. Resten av dagen var knappast lugn, men så kan det vara

Räkor i currysås

Räkor i currysås 4 portioner. 500 g skalade räkor. 1 röd paprika. 1 grön paprika. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. 1 röd chili

Lyxa till ny­års­fes­ten med snit­tar.

Snit­tar till cham­pagne. Snittar till champagne och bubbel gör nyårsfesten glammigare och godare. Här är snittarna som sätter guldkant på partyt
Räkmacka lchf

Räkmacka lchf

Jag älskar räkor och jag älskar räkmackor. Men det måste vara handskalade räkor. Vi har alltid räkor med skal i frysen och lägger man ut dem på en dagstidning för att tina går det superfort (och tidningen samlar upp allt vatten som också tinar)
Kokostoscakaka

Kokostoscakaka

Smält smöret på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 27x37 cm med bakplåtspapper
Räkigt god förrätt

Räkigt god förrätt

Jag tror att nästan alla jag känner har fått smaka denna förrätt. Den har liksom blivit min bjudfavorit eftersom alla har gillat den (om man gillar ingredienserna förståss) och den är inte svår att göra heller
Fiskarfruns lyxiga fiskgratäng

Fiskarfruns lyxiga fiskgratäng

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull