Räka med ris recept

Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

Serveras medris eller pasta och en god sallad förstås. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.  Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Späd med vattnet och koka 5 minuter till
Thai räkor med gurksallad och ris

Thai räkor med gurksallad och ris

Servera grytan medris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. Fräs sötpotatisen och ingefäran i olja tillsammans med currypasta
Stekt ris med räkor

Stekt ris med räkor

Hetta upp en stekpanna med smöret och vitlök. Tillsätt ris, sojasåsen, sockret och salt. 300 g kokt ris. Lägg i räkorna och stek dem ett par minuter
Chilifrästa räkor med grönsaker och ris

Chilifrästa räkor med grönsaker och ris

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Stekt ris med räkor

Stekt ris med räkor

Ingefära, Jordnötsolja, Mörk kinesisk svampsoya, Med smak av Asien, Paprika, Purjolök, Räkor, Ris, Sesamolja, Vitlök ¾ dl jordnötsolja
Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

Servera medris och stekt pak choi. Gör så här Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
Currystuvade räkor med ris

Currystuvade räkor med ris

Servera med rostat bröd och kokt ris. Finhacka löken och stek i smör tillsammans med curry. ris. Tillsätt finhackad dill och smaka av med salt och peppar
Stekt ris med räkor

Stekt ris med räkor

Snabbstek vitlöken i ganska rikligt med olja. Använd gärna ris som blivit över från gårdagen. Slå av värmen, tillsätt nymalen peppar, rör om ordentligt och garnera med koriander och den gröna delen av salladslöken
Ris med räkor & cashewnötter

Ris med räkor & cashewnötter

Rismed räkor & cashewnötter1-2 port2 msk olja 1/2 gul lök, hackad 2 tomater, hackade 1 tsk malen koriander 1/2–1 tsk torkad chili 1 nypa salt 1 1/2 dl basmatiris (100 g) 500 g räkor med skal (170 g utan skal) 100 g rostade cashewnötter 1 näve färsk koriander, hackadHetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt det okokta riset och stek i ytterligare 1/2 minut. Häll på 2 dl vatten, lägg på lock, sänk till lägsta värme och låt puttra i 15–20 minuter, testa att riset har bra konsistens. 1/2 dl basmatiris. 500 g räkor med skal
Kryddigt ris med räkor

Kryddigt ris med räkor

I medriset och ingefäran. Minns ni att Tefal budet kom med ett recept från självaste Tina Nordström. Ta sedan i resten och låt riset koka färdigt
Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

4 dl kokt ris 200 g kokt skinka, strimlad 200 g skalade räkor 2 ägg 4 msk fisksås 0,5 dl soja 0,5 röd chilifrukt, finskuren 1 bit ingefära, finhackad 3 klyfta vitlök, finhackad 1 dl gröna ärtor 2 morötter, skivade 1 gul lök, hackad 5 sticklökar, fint skurna 1 kruka koriander, grovt skuren olja, att steka i
Svart ris med räkor och avokado

Svart ris med räkor och avokado

Häll riset i en kastrull och täck med rikligt med vatten. Toppa med räkorna. Lägg upp ris, avokado, och spenat på en tallrik
Ris och räkor

Ris och räkor

Låt den koka medriset de sista ­minuterna. Fräs ­skalen tillsammans med chili­pulver i olja. Blanda ner räkor och majs i riset
Guldgult ris med räkor och grönt

Guldgult ris med räkor och grönt

Servera med bröd och kanske också en grönsallad. Fräs den i lite olivolja, och tillsätt saffran, ris och buljong