Blanda majonäs, vispgrädde och chilisås till en jämn sås. Har du martiniglas eller cocktailglas passar det bättre och är snyggare att servera räkcocktailen i dessa än i en vanlig liten skål som på bilden
Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Sen Börja finhacka löcken och lägg det i en bunke med räkorna, ta i en lagom majonäs mängd tills den blir lagom krämig, sen hacka igenom lite dill och och ha i, och saften från citron och salt och peppar och blanda
Inlägget Räkcocktail dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner 500 g räkor med skal 4 st romansalladsblad 2 st avocado 2 st kokta potatisar 8 st cocktailtomater 4 små citronskivor 1 liten knippe färsk dill Rhode islandsås 0,5 dl turkisk yogurt eller cremefraiche 3 msk dl majonäs 2 msk chilisås (ketchup funkar också bra) 0,5 tsk dijonsenap (kan ersättas med 2-3 msk citronsaft) Ca 0,5 tsk salt eller örtsalt 1 krm svartpeppar Gör såhär
Blanda räkorna med majonäs, crème fraiche, dill, lök och smaka av med salt och peppar. Vi åt faktiskt räkor i går kväll också men då som förrätt, receptet är enkelt och vill du så kan du lägga lite sallad i botten innan du lägger upp räkcocktailen
~ Räkcocktail ~. Räkcocktail är lika gott idag som när det på 70-talet var en lyxig förrätt. Räkcocktail, 4 små port. 3 msk majonäs. Rhode islandsås, 4 pers 3 msk majonäs
När all oljan är i och majonäsen är tjock vispar du i salt och peppar och några stänk citronsaft. Lägg majonäsen åvanpå räkorna och garnera med dill sallad och tomat