Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Det blir lätt bränt i den här temperaturen, så håll ett öga på ugnen. 1 st rådjurssadel, 1. Stek i ugnen tills köttet har en temperatur på 65–70 grader, 35–40 minuter. 1 st rådjurssadel, 1
Det blir lätt bränt i den här temperaturen, så håll ett öga på ugnen. Stek i ugnen tills köttet har en temperatur på 65–70 grader, 35–40 minuter. 1,2-1,5 kg rådjurssadel. Rådjur1,2-1,5 kg rådjurssadel 50 g smör, rumstempererat salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) 1 gul lök 1 morot ca 100 g rotselleri 2 msk tomatpuré vatten 1 dl rödvin 2 lagerblad 0,5 tsk torkad timjan 5-6 enbär
Temperaturen i luften skvallrar lite om att sommaren börjar gå mot sitt slut men för oss höstitalister innebär detta vackra färger, frisk luft och mustiga grytor i ett mysigt men levandeljus-upplyst mörker
Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt
Tag fram köttet minst en timme innan tillagning så det får rumstemperatur. Rådjurssadel. Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden
Rådjurssadeln är ju ryggen i en hel del där både inner och ytterfiléer sitter kvar. Tänk på att inte köra rådjur, speciellt unga, på för låga temperaturer och var noga med att rensa bort blodrester eftersom de då lätt smakar lite lever annars
Det blir lätt bränt i den här temperaturen, så håll ett öga på ugnen. Stek i ugnen tills köttet har en temperatur på 65–70 grader, 35–40 minuter. Dela rådjurssadel, 1
Middagen inledes med chiligratinerad hummer, därefter en rådjurssadel med potatispuré, picklad Karl-Johan, chililingon och en portvinssås med en touch av mörk choklad