Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
600 g köttfärs2 st röda lökar1 st gul lök½ purjolök3 st tomater3 st morötter1 st palsternacka1 st vitlök, solo3 msk tomatpuré1 näve röda linser1 näve svart trumpetsvamp, torkad och smulad1 liten näve Karljohansvamp, torkad och smulad6 dl vatten2 dl rött vinBasilikaBerberé (Mama Ethiopia, kryddblandning)Garlic pepper (Santa Maria)OreganoPaprikapulverPersiljaRosépepparSaltSpiskumminSvartpepparTimjanVästkustsalt (salt, dillfrö, kummin, fänkålsfrö)Vitlökspulver Köttfärsen är fräst i olja och tomatpuré. 2 st röda lökar. 1 st gul lök. 1 näve röda linser. 1 näve svart trumpetsvamp
2 medelstora gula lökar, skivade. Ca 20 g torkad svamp (t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp). 1/2- 1 gul lök, hackad. 2 medelstora gula lökar, skivade. Ca 20 g torkad svamp (t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp)
Jag serverade dessa grönsaker med stekt oxfilé och svampsås gjord på svart trumpetsvamp. Rostade grönsakerIngredienser0,5 röd paprika0,5 orange paprika0,5 gul paprika3 st scharlottenlök1 st rödlök200 g pumpa200 g kålrot1 dl olivoljaFlingsaltGör så härSkölj och rensa alla grönsaker, skär i rätt stora bitar. 0,5 röd paprika. 0,5 gul paprika. 1 st rödlök
Jag gjorde ett fynd i frysen - ett paket rödgultrumpetsvamp från i höstas. I år åt vi de goda gnoccisarna med en mustig tomatsås à la J, med gul lök, en skvätt röd balsamvinäger och en gnutta muscavadosocker
ljust bröd, gärna surdeg. schalottenlök el gul lök. I skåpet hittade jag mina sista torkade svarta trumpetsvampar efter sommarens session i skogen runt Svartå