4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag rörde ut den med lite rapsolja, men det avgör du själv om det behövs eller inte. Getosten kan bytas mot fårost, någon fetaost eller halloumi, och dadelbalsamicon kan bytas mot fikonbalsamico
Vi satt lite tysta intill och åt rödbetssalladen. De skålade och hade det fint och var allmänt som man kan tänka sig en familj med teaterpersonligheter
Mest blev det att jag kokade dem som tillbehör till isterband eller kalops, men en gång gjorde jag dem i ugnen medgetost, honung och valnötter och så vid ett tillfälle gjorde jag denna sallad, som jag verkligen gillade