Rödgul recept

Soppa med rödgul trumpetsvam, 6 port

Soppa med rödgul trumpetsvam, 6 port

1 L rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller (motsvarar 4-5 dl torkade). 1 L rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller (motsvarar 4-5 dl torkade)
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
Mustig höstgryta med sting

Mustig höstgryta med sting

½ kg trattkantareller / rödgul trumpetsvamp. Skär högreven i typ 2x2 cm grytbitar. Koka i 2,5 L saltat vatten m lagerblad och buljongtärningar i gryta
Köttbullar med svampsås

Köttbullar med svampsås

Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
Viltgryta med rökt sidfläsk

Viltgryta med rökt sidfläsk

4-5 dl rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller. Viltgryta 4 port. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur
Svampsoppa med vitlök och konjak

Svampsoppa med vitlök och konjak

Jag plockade även lite rödgula taggsvampar, samt några fantastiskt fina bleka taggsvampar. 1,5 liter färsk svamp (jag hade gula kantareller samt rödgul och blek taggsvamp). 1,5 liter färsk svamp (jag hade gula kantareller samt rödgul och blek taggsvamp)
Mustig Älggryta

Mustig Älggryta

2 dl Rödgul Trumpetsvamp. 2 dl Rödgul Trumpetsvamp. Älg och Fläsk i gott sällskap. Nu i jakttider var det dags att göra något av fjolårets älg från frysen
Hamburgare – LCHF och en food junkie

Hamburgare – LCHF och en food junkie

Varför kunde jag inte bara vara en sådan där halvtråkig övervintrad miljöpartist, med en sliten gammal rödgul ”kärnkraft-nej-tack”-pin på koftan som ständigt ska påminna en om att bordsvatten minsann är det bästa att servera, till fiskbullarna