Rödvinssås. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Skiva i ungefär centimetertjocka skivor och servera med rödvinssås och potatisen ovan. MEN, när vi skulle bestämma mat på torsdagen så fanns det fin ryggbiff i närmsta affären, så då tog vi det därifrån
Daniel gjorde en rödvinssås och en god tabbouleh, som är en bulgurröra, (recept finns här). Vi stekte ryggbiff (hög värme i smör, någon minut på varje sida
Jag gjorde en egen rödvinssås och hade ugnsrostade potatis till vilket blev perfekt. Skär ett snitt över/igenom kappan så att saltet kan tränga ner i köttet