Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. Rödvinssås. olja till fritering. Fräs lök och vitlök till såsen i 3 matskedar smör i en kastrull, tills löken är genomskinlig. Låt det koka tills ca 7 dl återstår i kastrullen. Hetta upp oljan till 175 grader. Hetta nu upp oljan till 200 grader. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Skiva i ungefär centimetertjocka skivor och servera med rödvinssås och potatisen ovan. MEN, när vi skulle bestämma mat på torsdagen så fanns det fin ryggbiff i närmsta affären, så då tog vi det därifrån
Daniel gjorde en rödvinssås och en god tabbouleh, som är en bulgurröra, (recept finns här). Till det serverade vi förvällt (lättkokt) färsk grön sparris som vi lindade in i bacon och stekte på hög värme tills baconet fått färg
Servera tillsammans med potatisen, svampen, aioli och rödvinssås. aioli, rödvinssås. Tillbehör. Klyfta sötpotatis, bakpotatis och rörbetor till lagom stora bitar
Jag gjorde en egen rödvinssås och hade ugnsrostade potatis till vilket blev perfekt. Skär ett snitt över/igenom kappan så att saltet kan tränga ner i köttet
En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. Jag är inte så van vid att tillaga kött, för i vår familjen äts det mer fisk eller vegetarisk mat
Överför biffar till en tallrik, täck med folie och låt dem vila så köttsaften stannar i köttet. Hetta upp stekpannan och tillsätt rött vin och buljongen och låt sjuda i några minuter