Mest som Black & White, med Rödvinssås och Bearnaise. Stek små skivor Oxfilé och servera tillsammans med kokt smörad Blomkål, Cocktailtomater och Bladpersilja
Koka den nu och värm på den till middag. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt. Istället gjorde jag en rödvinssås utan socker och den blev faktiskt riktigt god
Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt fräsa en stund till och bli riktigt rostat
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Till det serverades grönsallad och ugnsstekt potatis. Slå sedan på vinet och tillsätt kryddorna. Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk men utan färg. Gjorde sedan älgfärsbiffar, klassisk hasselbackspotatis och en GRYM rödvinssås
Stektill den fått vacker färg runt om. Vispa ut skyn med lite vatten som används till såsen. Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om
Vispa lite kallt vatten tillsammans med mjöl i en liten skål och häll över tillstekpannan. Enkelt tillagadrödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas