De här småpajarna med julskinka var enkla att förbereda, fina på buffébordet och goda att äta. 200 g julskinka i strimlor (eller kokt/rökt vanlig skinka). 200 g julskinka i strimlor
Bra sätt att bli av med julskinkan också. 400 g kokt eller rökt skinka (vi tog julskinka ur frysen). -Mama Skogly ♥ 400 g kokt eller rökt skinka (vi tog julskinka ur frysen)
Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka). Låt puttra under lock och omrörning och avsmakning ca 3-4 timmar så den är genom mjuk nästan överkokt. 1 kg kokt potatis, gärna fast sort. kokta ägghalvor, ca 1 ägg per person. 5 kg färdigkokt skinka(som en julskinka)
Av den anledning väljer jag, liksom tusentals skåningar att rökajulskinkan i år. Rökskåpet rymmer så mycket rökarom att det bidrar till att fortsätta smaksätta skinkan även under tiden som den svalnar
Köttwok med rödkålDenna rätt fungerar bra vare sig du har färsk eller kokt rödkål. Ingredienser12 skivor julskinka3 msk sherry3 dl grädde4 msk ketchupCurry, ca 2 tskRis, parboiled eller råris (går också bra med cous cous)Gör så här
Den fördigkokta skinkan doftade så gott och nu kändes det att julen var på riktigt. Julskinka. Rimmad, rökt, rimmad och kokt, rökt och kokt, rimmad och ungsbakad, rökt och ugnsbakad, rimmad och kokt och griljerad, rimmad och kokt och griljerad och skivad - Det är bara en serviceperson som håller i gaffeln och matar mig som fattas nuförtiden
Kokt skalad kulpotatis. Julskinka. Denna vecka har gått i julens tecken på Vasaskolan. I tisdag hade föräldraföreningen sin årliga julbasar, det innebär inte så mycket jobb för oss i köket
Den godaste glöggen, lagrad sedan 2008 Pepparkakor Blå Castello, en ljuvligt god och krämig blåmögelost Sill & co Inlagd sill på traditionellt vis Senapssill, som vi köper Citronsill Kalles kaviarsill, Kaviarmatjes Ansjovis Gravad lax, inte köpt Gravlaxsås, traditionell Rökt lax som vi köper Höjdéns kalla höjdarsås Smått & Gott Teriyakiströmming Rödbets- & gorgonzolapaté, ett måste varje år Dansk leverpastej som vi köper Patésåsröra från Agde Eriks patéröra på rödkål Rökt korv som vi köper Julskinka Rödbetssallad som vi köper Ättiksgurka Rödbetor Senap Julknäckebröd som vi köper Vörtbröd som vi köper Julost, Edamer Blå Castello Varmt & Gott Janssons frestelse med jordärtskocka Eriks rödkål till jul Hemgjord julkorv Kålrötter, morrötter och palsternackor, kokta i skinklagen Brysselkål Köttbullar med julsmak Prinskorv Kokt potatis Dryck OP och andra inköpta snapsar Eget kryddat citronmeliss Egen kryddad Midsommarblandning, lika god till jul Öl och julmust Mycket mat, trots allt