Röka kött i röklåda recept

En rökt hamburgare

En rökt hamburgare

Herr Mårtensson ville prova att fixa hamburgare med röksmak utan att använda konstgjord rökaromiköttet, vilketinnebar att även marinatorn och röklådan plockades fram

Svensk kebab med rökt majonnäs

Servera tunnbröden med skivatkött, rökt majonnäs, inlagda rödbetor och blomsterkrasse eller sallad. Placera oljan i ett tråg som får plats iröklådan
Två nya prinskorvar

Två nya prinskorvar

En tredjedel av köttet blandades med isvatten och äppelglögg och kryddades med rosmarin, vitpeppar, salt samt litenitrit

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

Bryn köttet hårt med kappan som stekfett avsluta med att tillsätta smör, timjan och vitlök. Krydda köttet med purjolöksaska, senapsfrön, fänkålsfrön samt salt och peppar
Dra ett lägg och rosta ett mos!

Dra ett lägg och rosta ett mos!

Nästan så det börjar bli en överdos av det dragna grisköttet. Ska det vara rökt, då ska det vara rökt på riktigti en röklåda, eller på grillen
Västgötska Isterband

Västgötska Isterband

Den fick väl rökai någon timmeinnan den kändes klar, varpå den fick hänga kvar i röken ett dygn för att mogna och få litesyrlighet