Röka kött recept

Pumpernickel med rökt kött

Pumpernickel med rökt kött

Skär köttet i strimlor och skala och riv pepparroten. Lägg några ihopslingrade köttstrimlor på varje snitt och precis innan servering så sätter du dit en liten rosmarinkvist
Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Rökt vildsvinskorv

Rökt vildsvinskorv

Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. 500 g vildsvinskött. 500 g vildsvinskött. Lägg svinfjälsterna i blöt i kallt vatten i ca 1 timme Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål
Rökt Renhjärta med Pepparrotsgrädde

Rökt Renhjärta med Pepparrotsgrädde

Skär tunna skivor av renhjärtat eller nåt annat gott rökt kött. Lokala Delikatesser Som Du säkert märkt, tycker jag mycket om den lokala maten
Rökt lax i grill

Rökt lax i grill

Laxen är klar när du kan lossa köttet från skinnet. Lägg rökspån och enkvistar i blöt i minst 20 min. Blanda kryddorna till laxen och krydda laxen rikligt
Rökt korv

Rökt korv

Sedan åkte jag iväg och tränade medans köttet bekantade sig med kryddorna i kylskåpet. Senare på eftermiddagen kördes köttet först genom köttkvarnens största hålskiva
Rökt Högrevschili

Rökt Högrevschili

Fräs på kötten snabbt i baconfettet så köttet får lite yta. En riktig Texaschili värmer riktigt gott i höstkylan
Fläsklägg rökt med ekved

Fläsklägg rökt med ekved

det är inte så mycket kött på dem). Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke
Lammrulle rökt med äppelved

Lammrulle rökt med äppelved

Blanda nitritsalt och socker och strö jämnt över köttsidan. Sprid svartpeppar över köttet. Riv bladen från timjan och fördela över köttet tillsammans med den finhackade vitlöken och rosmarinen
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Däremot skötte han som vanligt temperaturhållning och ventilmeckning med bravur. Då hade köttet börjat krypa upp på benen vilket man kan se på bilden nedanför
Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Hösten känns som en riktigt bra tid för att röka mat. Resultatet blir en hög kamben med riklig smak av rök och amerikansk BBQ och med ett kött som bokstavligen faller av från benen
Rökt sidfläsk av rapsgris – en sak av betydelse

Rökt sidfläsk av rapsgris – en sak av betydelse

Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sig rökaromerna och inte bli färdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekt tillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Rökt Lax!

Rökt Lax!

Jag fick tips av en jobbkompis som brukar röka, ett proffs. För att få fisken lite fastare i köttet ska men lägga hela fileen i saltvatten minst tre timmar före rökning, en rimmning kan man kalla det