Gott till stekt lax. Förrättssallad medgrapefrukt, ruccola och hasselnötter. Skär nedåt med kniven längs membranen (hinnorna) i varje klyfta för att få fina filéer
Petit choux med fyllning av finhackad röktlax, blandad med en aning wasabi. Så här har jag använt resterna av den röktalaxen, laxrommen och västerbottensosten
I tidningen fanns en otrolig bild på sådana i kombination med parmaskinka och bröd. Min egen variat, med knaperstekt bacon och grillat bröd blev kanske inte riktigt lika snygga på bild, men väl så goda
Servera medröktlax. Skär bort skalen från grapefrukt och apelsin med en vass kniv. Skär ut fruktklyftorna genom att skära med kniven mellan varje hinna i frukten
Krydda runt om med krossad rosepeppar och rökt paprika pulver. Rostade paprikor, grape och sotad lax. Skiva champinjoner och täck med vatten och en krossad vitlök