skruvar, fjärilar (farfalle), spagetti eller motsvarande färskpasta. Strimla skinkan. Häll av pastan och vänd runt den med skinkblandningen och servera direkt eller låt svalna och kyl i lunchlåda
Skär skinkan i tärningar. När osten smällt, lägg i pastan, rör runt och smaksätt med salt och peppar. Fräs upp olivoljan i en kastrull och lägg i lök, vitlök, skinka och spenat
Tärna skinkan och hacka löken. I det här receptet har jag använt mig av konserverade champinjoner, men givetvis kan man använda färska som man skivar och steker
400 g spaghetti 200 g champinjoner, skivade 1 klyfta vitlök, riven 100 g körsbärstomater 2 dl vispgrädde 200 g riven ost (t ex prästost) 150 g röktskinka 1 kruka färsk oregano matolja, till stekning salt peppar
Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok. 2 förpackningar fylld färskpasta med till exempel med svamp. 12 1/2 dl färskriven parmesan. 1100 g röktskinka i tunna skivor. 1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. 1Häll pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt