Tillsätt strösocker, röttvin, kalvfond och vatten. olja till fritering. Rödvinssås. Fräs lök och vitlök till såsen i 3 matskedar smör i en kastrull, tills löken är genomskinlig. Låt det koka tills ca 7 dl återstår i kastrullen. Hetta upp oljan till 175 grader. Hetta nu upp oljan till 200 grader. ca 2 kg ryggbiff. 75 cl röttvin. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl röttvin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Serverade häromdagen denna goda ugnsrostade vitlöksås till en fin bit ryggbiff. När jag tillagar rotfrukter i ugnen så använder jag smält äkta smör istället för olivolja el rapsolja