Söta kryddor från indien recept

Att maten är medicin

Söta smaker bör ätas med måtta, bortsett från honung. Använda söta och svalkande dofter, som sandelträ, ros, jasmin, mint, lavendel, fänkål och kamomill
AMERIKANSKT TEMA PÅ VALBORGSMÄSSOAFTON

AMERIKANSKT TEMA PÅ VALBORGSMÄSSOAFTON

Tacksamt när det vankas grill och söta efterrätter. Bra att Amerika är så stort också, med influenser från diverser närbelägna länder
Crab cakes madras – en matresa

Crab cakes madras – en matresa

Blanda ut med kryddorna och majonnäs. Jag föredrar när någon biter ifrån. Madras är en curryblandning som sägs ha sitt ursprung i södra Indien
Dahi Vada

Dahi Vada

 I vissa delar av Indien gillar man sötad yoghurt till, i andra föredrar man saltad, jag tycker om yoghurten naturell, Traditionella tillbehör är Sooth Chutney och Hari Chutney, men mango chutney, rödlök i tunna skivor, limeklyftor och färsk koriander eller mynta fungerar bra det med

Söta kryddor från Indien

Lägg i kycklingtärningarna och låt dem fräsa med kryddorna ett par minuter. Skär kycklingfiléen i tärningar

Ayurvediska välgörande kryddor

Kardemumma är ju dessutom en av de kryddor vi är vana vid sedan tidigare, om än i mer söta saker som bullar och kakor

Förberedelser inför 1:a maj

I Polen finns olika grader av söta mjöd. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken sorts honung som används och om frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår i receptet