Söta smaker bör ätas med måtta, bortsett från honung. Använda söta och svalkande dofter, som sandelträ, ros, jasmin, mint, lavendel, fänkål och kamomill
Alla är väldigt söta och det kan vara svårt att förutsäga vad de smakar, man måste pröva sig fram. Ofta smaksätter man med kryddor som rosvatten eller kardemumma, nötter eller frukt
Låt fräsa en halv minut om du har hela kryddor (annars bara några sekunder). Jag har inspirerats av receptet ur den indiska kokboken ”Lätt och gott frånIndien” av Telegin och Tennek
I vissa delar av Indien gillar man sötad yoghurt till, i andra föredrar man saltad, jag tycker om yoghurten naturell, Traditionella tillbehör är Sooth Chutney och Hari Chutney, men mango chutney, rödlök i tunna skivor, limeklyftor och färsk koriander eller mynta fungerar bra det med
I Polen finns olika grader av söta mjöd. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken sorts honung som används och om frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår i receptet