En brunsås, alltså hur snyggt blir det på foto. Receptet har vi fått av Ankis morbror Kalle, en hejare på matlagning även han, efter att vi blivit bjudna på världens godaste jordnötssås i hans kök
Samtidigt låter man smör smälta i en kastrull tills den blir lätt brun och nötig i doften. Bearnaise, hollandaise och majonnäs i all ära, men den här såsen är perfekt till vårens alla primörer, kött och fisk
Bryn steken i en het stekpanna så att den får en fin brun färg. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Att server med en rökig BBQ sås skapar den rätta sommar-grill känslan. BBQ såsen. Blanda alla ingredienser och låt mogna i kylen medan BBQ såsen puttrar
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Vår son är väldigt kräsen och selektiv i maten, men friterad kyckling med sötsur sås äter han allt. Du kan testa om oljan är varm genom att tillsätta en bit bröd och se så att den bubblar och blir brun på en minut