Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
En frisk och somrig kall sås till det grillade. ½ citron, finrivet skal. ½ msk pressad citronsaft. Blanda yoghurt, citronskal, citronsaft, honung och timjan
Blanda ordentligt och låt såsen vila i några minuter för att smakerna ska gå ihop. saltHacka örterna och ha ner i en skål tillsammans med flytande honung och saft från färskpressad citron
Såsen gjorde jag på spadet som blev i ugnsformen och jisses vilken sås. skalet från en citron. Det är så otroligt stor skillnad på att göra sås från riktig fond än från köpefond