Stekt gös med god sås och ugnspotatis. Smaken fungerar både till kalla röror och i varma såser. Stek gösen i rikligt med smör med köttsidan ner i någon minut tills fisken har fått lite färg
Red av såsen till önskad konsistens. I fiskbilen låg finfin gös bland isbitarna i kyldisken och eftersom det var en mindre evighet sedan vi hade gös till middag så köpte vi det
Under tiden förbereder du gösen, potatispaketen och såsen. Till fisken tog vi de primörer vi kunde få tag på och en riktigt syrlig citronsmörsås blev pricken över i
Mixa såsen till skum och skeda den över gösen. Jag älskar gös. Det har blivit en av mina favoritfiskar och eftersom min stuga ligger nära Ringsjön och vid en liten sjö, finns gösen runt hörnet
Häll såsen över fisken och hyvla på ett tunt lager med prästost. 400 g gösfilé. Låt såsen koka på svag värme, ca 5 minuter och smaksätt sedan med vitpeppar, salt och dill. 400 g gösfilé
Champagnesmörsås. Halstrad gös. Vispa i tärningar av smöret tills du får en lagom tjocklek på smörsåsen. Fjälla och filéa gösen och dela upp den i bitar