Varken jag eller min pojkvän hade gratinerat hummer tidigare. Om du har köpt en förkokt fryst hummer, se till att lägga fram den i tid så den får tina långsamt
Lägg nu upp hummerköttet på varma tallrikar, fördela smörsåsen runt om och garnera med persilja. En lyxig och smidig förrätt som passar också som liten rätt tillsammans med ett glas vin eller Champagne med gott vitt bröd att suga upp såsen med
Ta såsen av värmen och rör ner äggulan. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Låt osten smälta i såsen tillsätt sedan maizena som är utblandat med lite lite vatten. Vi ville lyxa till det lite med en god förrätt så det blev gratinerad hummer
Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda sedan ner hummerköttet. Klyv hummern. Späd med vätskan och låt såsen koka i 3-5 minuter. Gratinerad hummer 2 hummrar, kokta stora. Gratängsås2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl grädde och fiskbuljong 1 äggula 1 msk torr vermouth eller torr sherry salt cayennepeppar
Häll gratängsås över humrarna så att de fylls till brädden. Hummer, Västerbottensostgratinerad hummer. Vi fick sås över och hällde upp i en liten skål på sidan Servera med citron, liten rostad brödskiva och bubblig champagne
Smält fettet till såsen, tillsätt mjölet och späd med grädden. Dela hummern mitt itu på längden. Ta kastrullen från värmen och rör ner gulor, salt, peppar, svamp och hummerkött
Smält fettet till såsen, tillsätt mjölet och späd med grädden. Dela hummern mitt itu på längden. Ta kastrullen från värmen och rör ner gulor, salt, peppar, svamp och hummerkött