Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter
Slå på grädden och köttbuljongen. Ingredienser 4-6 personer500-600 g lövbiff4 msk dessertost paprika/chili10 g champinjoner1 liten rödlökSås2,5 dl matlagningsgrädde2 dl köttbuljong (tärning + vatten)2 msk dessertost paprika/chili1 msk mango chutneySoya, några droppar för färgenSaltPepparGör så härStrimla löken och champinjonerna. Låt såsen koka ihop ca 1o minuter
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Såsen gjorde jag på köttbuljong, soya, D’Elidas chilisås, vatten, salt och peppar. Speciellt lunchbufféer med olika grytor, biff med bambuskott, kyckling i röd curry, fläskfiléspett, jordnötssås, friterade räkor, sötsur sås mm mm
½ tärningar köttbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk dijonsenap ½ tärningar köttbuljong 1 msk hackad färsk persilja Ugnstekta grönsaker
Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda med såsen en stund. Pia Ca 522 kcal/port med potatis utan tillbehör Ca 400 kcal/port utan potatis och tillbehör 1 msk lingonsylt ca 32 kcal 100 g inlagd gurka ca 59 kcal 4 port 500g blandfärs (15%) ½dl ströbröd 1 dl vatten 1 ägg 1 riven gul lök salt och peppar 1 msk smör&rapsolja 5 dl mellanmjölk 1 tärning köttbuljong 1½ msk maizena redning ½msk vinbärsgelé några droppar guldsoya/colorit salt och peppar 8 potatisar Gör så här. 1 tärning köttbuljong
5 dl köttbuljong. 5 dl köttbuljong. Köpte en tidning, ”lantliv, mat & vin”, i går och fick ett super enkelt och framför allt roligt tips på att ta vara på den kokta ”gamla” potatisen
grädde köttbuljong, dragon, salt och peppar. Helgen avslutades med goda roulader i gräddig sås. Häll såsen höver köttet och ställ in i ugn ca en timma i 150 grader