I det här inlägget är det själva såsen jag ger recept på, men guidar ändå på snedstilt text inom parentes hur man gör med kycklingfilén eller quornbitar om man önskar så
Bryn filén tillsammans med löken och vitlöken, tillsätt dem tärnade tomaterna och tomatpurén. Smaka av med Indiska kryddor (vilket jag inte tyckte behövdes) efter egen smak
Smaka av tikkamasalanmed pressad citron och ev mer salt och peppar. Servera genast i stora skålar med basmatiris i botten och toppa med mango chutney, mangotärningar, matyoghurt, gurka, korianderblad och ev sambal oelek
Det är en mjukare och mildare variant med lite grädde och youghurt i såsen. Nu är jag i alla fall så nöjd med chicken tikkamasala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram
Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Isak hade ingen hockeyträning idag och vi hade inget annat inplanerat heller så istället hann vi med en liten, men ack så nödvändig, julklappsrusch
Ta upp kycklingbitarna och mixa såsen i mixer. Slå över tomatkrosset och i med citron, koriander, paprikapulver, chilipulver, svartpeppar och garam masala
4 2 gula lökar ca 600 g minutfiléer av kyckling 3 msk olja salt svartpeppar 350 g tikkamasalasås 3 dl gröna ärter 2 dl matlagningsyoghurt 1/2 spetskålshuvud (à ca 400 g) 1/2 lime Till servering naanbröd ris (gärna saffransris) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong