Sås på fiskfond recept

Hälleflundra med sås på wasabi och ramslök

Hälleflundra med sås på wasabi och ramslök

Fiskfond, koncentrerad. Såsen. Väldigt fräscht och köttigt samma gång. Fiskfond, koncentrerad. Sås. Häll vatten och koka upp, stäng av och sätt åt sidan
Rödtunga på lättlagat festligt vis

Rödtunga på lättlagat festligt vis

Skeda såsen över fisken och lägg grönsakerna eller servera dem vid bordet. Det andra knepet är att såsen får underbar smak av Noilly Prat, en fransk torr vermouth
Sås eller soppa?

Sås eller soppa?

Blomkålen var lagom tuggvänlig och så med såsen. En påse med räkor modell större inhandlades. Istället för fiskresterna kan antagligen en fiskfond eller -buljong användas
Belugakaviar på linser

Belugakaviar på linser

TipsOm du inte använder köpta buljongtärningar eller fiskfond hittar du recept fiskbuljong här. Häll buljongen över linserna och sjud försiktigt under lock medelvärme tills knappt mjuka, ca 40 minuter
Variation på Lake

Variation på Lake

Lägg tillbaks kotletterna samt skivad lever i såsen, riv skalet av en citron över och varmhåll. I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake vintern i Västergötland
Nobelmiddag! Tips på helgmiddag! Havets Oxfilé! Cava 1+1=3

Nobelmiddag! Tips på helgmiddag! Havets Oxfilé! Cava 1+1=3

Hej er. Tänk att jag serverade den för X antal år sedan. Mamma vågade inte titta tv. När jag serverade skulle det vara glassbomb inte helt lätt att skära igenom den frusna glassen o få med allt som skulle ligga tallriken
Lax med gräddig sås och bulgur

Lax med gräddig sås och bulgur

Värm havregrädden och fiskfonden i en kastrull. Smaka av såsen med peppar och eventuellt mer salt. Lax med gräddig sås och bulgur4 port4 laxfiléer2 dl havregrädde1 msk fiskfond1 dl vattensalt och peppar4 port bulgur1 gurka2 msk god olivolja2 msk rödvinsvinägersalt och peppar1/2 dl rostade pumpakärnorSätt ugnen 200 grader. Häll såsen över laxbitarna och låt stå i ugnen ca 15 min
Fiskfläta med sås

Fiskfläta med sås

Fyll med fiskfond halvvägs upp fisken. Lägg upp fisken varma tallrikar, såsen runt omkring och garnera med dragonblad eller dillkvistar