Stenbitsromsåsen. Såsen är bara att röra ihop. Stenbitsromsåsen. 1 röding i 1-kilosklassen. 3 msk chilisås. 4 port 1 röding i 1-kilosklassen. 3 msk chilisås
Romsås. Ugnsbakad röding. Rör ihop samtliga ingredienser till såsen och låt stå kallt till servering. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen
Det enda egentliga recept jag bjuder på i detta inlägg, det är den fantastiskt goda fisksåsen. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Mixa dill, senap och olja till en slät sås och ringla den över salladen. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter
Romsås. Servera fisken med potatisen och såsen och garnera med citronklyfta. Romsås. 4 rödingfiléer à 170 g. 4 rödingfiléer à 170 g salt och malen vitpeppar smör till stekning. 1 kg färskpotatis 4 dillstjälkar 1 msk finhackad dill 1 msk hackad bladpersilja 1 msk hackad färsk körvel salt och malen vitpeppar smör till stekning Romsås
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Såsen kan eventuellt redas av med lite maizena om den verkar tunn. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 167 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g)
Sås. Rödingfiléerna fylls med Västerbottensost och serveras med mandelpotatis som fått koka i vitt vin och crème fraiche samt lätt kokta haricots verts