Sås till anka sås på apelsin recept

Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

Häll socker och vinäger i en gryta och värm medelvärme under omrörning till sockret smält fått lite färg, utan att det bränns
Canard á l'orange - anka med apelsin

Canard á l'orange - anka med apelsin

Sila genom en sil ner i en kastrull och reducera sedan såsentill hälften. Servera med såsen och garnera ankan med apelsinskivor och skalstrimlor
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Med sin orangea sås blir den perfekt till en av påskens familjemiddagar. Tillsättapelsinsaft, lök, vinäger, vin, vatten, buljongtärning och soja
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Ställ tillbaka värmen och red av med maizena utrört i kallt vatten, smaka av en sista gång. Såsen passade mycket bra till ankbröst serverat med sparrisbroccoli och pak-choi
Anka à l’orange med purjopotatis

Anka à l’orange med purjopotatis

Skär ankbrösten i tunna skivor snedden och servera med såsen, purjopotatisen och schalottenlökfrästa haricots verts
Anka citrus

Anka citrus

Servera skivor av ankantillsammans med pumpapuré, fänkål, sås, citrusfilé och toppa med grovhackade pistagenötter
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Servera ugnsstekt potatis och grönsaker till. anka. Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster fettsidan av brösten
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Servera ugnsstekt potatis och grönsaker till. Anka à l’orange. Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster fettsidan av brösten
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera tillanka
Stekt ankbröst

Stekt ankbröst

Festlig fransk rätt med apelsinsåstill, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton. Anka har ett mörkt och smakrikt köttet till skillnad från till exempel kyckling