Sås till fisk kräftstjärt recept

4 olika kalla såser

4 olika kalla såser

Nu är det inte tvunget att ni ska anordna en kräftbaluns för att ha användning för såserna, dom funkar utmärkt till både fisk, kyckling och kött - grillat eller på annat sätt tillagat - till pajer och skaldjur
Heta kräftstjärtar

Heta kräftstjärtar

Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund. Lägg till sist i kräftstjärtarna, de ska bara bli varma (ej koka)
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Red såsen med majsstärkelse och koka en stund till. Eller inte tillräckligt ofta menar jag. Fiskgryta med fänkål och kräftstjärtar
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. Ta till vara skyn och häll den i citronsåsen
Lax med kräftstjärtar

Lax med kräftstjärtar

Red av och låt såsen koka några minuter. Men det ska det bli ändring på, fisk är faktiskt också en perfekt kandidat till festliga middagar
Enkel vardagspasta med kräftstjärtar

Enkel vardagspasta med kräftstjärtar

Blanda såsen med nykokt pasta och servera direkt. Älskar dill och känns spontant bra som smaksättning tillfisk och skaldjursrätter
Lax i ugn med citron & dillsås

Lax i ugn med citron & dillsås

Blanda alla ingredienser tillsåsen låt koka ihop några minuter ett par minuter. Gott med ex broccolimos till
Fiskgratäng med rödspätta

Fiskgratäng med rödspätta

Blanda allt tillsåsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Såsen blev väldigt krämig och uppskattat här hemma
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Tillsätt ev lite vatten om såsen känns för tjock. Häll såsen över fisken. Sås. I glaset tipsar jag om ett friskt och prisvärt vin som passar utmärkt till denna rätt
Lyxig fiskgratäng med räkor och dill

Lyxig fiskgratäng med räkor och dill

Red såsentill önskad tjocklek. Häll såsen över fisken. Enkel att laga men med det där lilla extra som gör den lite mer lyxig än en vanlig fiskgratängtill vardags
Förrätt och varmrätt från havet

Förrätt och varmrätt från havet

Se till så att inte såsen börjar koka, då klumpar sig gärna gulorna och det blir äggröra. Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor