Servera med kokt potatis eller som här hemgjord klyftpotatis som fick dela plats i ugnen med kotletten och sås som du gör av skyn från köttet och marinaden
Tillsåsen blev det grillad fläskotlett och hasselbackspotatis. I lördags så blev det som jag berättat om tidigare bearnaisesås (egengjord för första gången)
Sås. En enkel med tidskrävande rätt blev valet till denna söndagslunch. Buljongkok på ett par fläskkotletter med ben och ett lent potatismos blev både mättande och gott tillslut
Låt sjuda tillsgräddsåsen blir tjock som en stuvning. Serverade med tunnskivade mandelpotatisar som smörstekts till perfektion samt en tomatsallad som fått sig en rejäl nypa socker
Till kycklingsovulaki blandade jag ihop Finhackad solovitlök, olivolja, finhackad färsk chili, riven ingefära (färsk den med) sötsur sås (chilisås) flingsalt och grovmalen svartpeppar
Häll av och spara spadet från ananasen dela ananasen i mindre bitar och kör dem i en matberedare eller mixer till en massa häll ananasen i en kastrull och tillsätt alla övriga ingredienser koka upp under omröring späd med mer spad om såsen verkar för tjock passar till stekt fisk, eller kött t ex fläskotlett, kassler, stekt eller kokt kyckling
Vi åt även dessa supergoda och möra fläskkotletter med en härlig skysås på porter och stekt lök till… Det är bland de bästa som finns när jag får säga att det blir â€kött och potatis†till middag