Bara till att grilla en bit kött, göra en dippsås och steka upp några grönsaker, klart. Dippsås. Vaknar upp till en härligt solig morgon här i Göteborg
Rör i maizenaredning tillssåsen är lagom tjock. Servera ryggbiffen med de rostade rotfrukterna och vitlöken på fat, paprikaröran (i skål) samt rödvinsreduktionen i såsskål
Man behöver egentligen ingen sås om man bara har ett gott kryddsmör. Passar säkert alldeles utmärkt även tillgrillad kyckling eller en bit svensk välmörad ryggbiff, mmmm
På med salladen, köttet och toppa med såsen. smör till stekning. smör till stekning. 400 g ryggbiff. 1 burk grillad paprika. 4 tortillabröd. 400 g ryggbiff. 1 burk grillad paprika. 4 tortillabröd
Lägg upp fisken på tallrik med salladen och skeda sojasåsen over fisken. Har ni inte bestämt vad ni ska äta till varmrätt på nyårs, kommer här några tips
Gillar man smaken av vinet blir det oftast en god sås. Tog officiell och kylkänslig spårvagn till köttköping efter jobbet och införskaffade mig några bitar vacker tjolöholmsryggbiff
Om du tillagat köttet i stekpannan, gör sedan såsen i samma panna. Krossa vitlöksklyftorna på skärbrädan tillsammans med havssalt så det blir som en pasta, använd en sked eller en kniv
klyftpotatis, sallad, grönsaker och sås. Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Lägg upp rotfrukterna och biffen på en tallrik, servera som det är eller med en steksås. Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar
Serverade häromdagen denna goda ugnsrostade vitlöksåstill en fin bit ryggbiff. När jag tillagar rotfrukter i ugnen så använder jag smält äkta smör istället för olivolja el rapsolja
Häll i äggulorna och vispa till ett skum, värm och vispa tillssåsen tjocknar. I helgen som gick blev det till och med ett premiärbad i den kalla Delsjön
Rör ihop ingredienserna tillsenapssåsen. Tillsätter man någon form av syra i köttmarinad så går smakerna ner i köttet, istället för att bara lägga sig på ytan