Av skyn som blir över från biffarna gör man sedan en sås. Knäck ett ägg i matberedaren, häll i matlagningsgrädde, havrekli och alla kryddor och tillsätt löken när den svalnat
Såsen blev en snabblagad variant, som även är mycket god. Det har nämligen gått från barmark till snö, till slask, till is och nu till isgata innan allt regnat bort
Sås. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Sås. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff och stek, ca 4 minuter. Dela färsen i fyra delar och vänd dem och stek ca 4 minuter till. Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter
Servera med en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och mynta och en sallad med tomat, mangold, fetaost och persilja samt ev klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin
Servera såsen kall. Idag blev det lammfärsbiffartill lunch. (eller använd färdig Gourmet Soltorkad tomat & Fetaost, lägg i så fall gärna till lite extra fetaost
Blanda i honung och citronsaft och mosa ihop till en sås. Här blev det grillade biffar som fick sällskap av en somrig sallad, grillade grönsaker och två sorters såser
Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin. )Till 4 pers400 gr lammfärs1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 äggRivet Skal av 1/2 citron1 msk persilja (fryst eller färsk)1-2 tsk färsk timjanCa 2 tsk saltNymald svartpeppar1/2 pkt fetaost (100gr), hackad i små bitar Finhacka lök o vitlök och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Citronyoughurtcreme Skal och saft av 1/2 citron 1 dl créme fraicheCa 1 dl avrunnen naturell mild yoghurt (eller turkisk yoghurt)1 msk honungSvartpepparLite saltEv lite pressad vitlök Rör ihop och servera såsen kall. Till 4 pers