Sås till lammracks recept

Lammracks, oj oj oj så gott!

Lammracks, oj oj oj så gott!

 Det räcker egentligen med en god sallad och kall såstill dessa godingar.  Det enklaste tipset på supergod kall sås
Lammracks med ljummen tomatsallad och ugnsbakade oliver

Lammracks med ljummen tomatsallad och ugnsbakade oliver

Blanda ingredienserna tillsåsen i en skål. Tag ut tomaterna och racksen ur ugnen, lägg upp tomaterna, strö över lite fårost och häll över såsen, skär upp racksen och lägg den runt om/ovanpå tomaterna
Lammracks med sötpotatiskaka och balsamicosky!

Lammracks med sötpotatiskaka och balsamicosky!

Blanda alla ingredienserna tillsåsen och låt det småkoka på medelvärme, tills hälften återstår. När jag äntligen fick provat att tillagalammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Under tiden köttet är i ugnen tillagar du en sås på marinaden i stekpannan. Sås. I många recept tillagar man lammracks där kotlettraden fortfarande sitter ihop, vi har valt att skära dem i skivor direkt och tillaga varje skiva för sig för att få fin stekyta på varje del
Lammracks med kantarellpytt

Lammracks med kantarellpytt

Sås. Skär upp mellan benen och servera med tillbehören. Putsa lammracksen från senor. Häll sockret i en såskastrull och ställ på spisen
Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen. Skala och hacka löken fint och fräs den i en kastrull med smör, tillsammans med tomatpuré och socker, utan att löken får färg
Lammracks med krämig vitlökssås

Lammracks med krämig vitlökssås

Tillsätt rosmarin. Sås. Rör i sardeller, vatten, fond, crème fraiche och soja, och koka ihop såsen några minuter
Grillade lammrack

Grillade lammrack

En riktigt god sås som passar väldigt bra till lammracken är Grillbaronens Dijon Magic. Bra tillbehör är baconlindade sparrisar och potatis som du slantat upp, tillsammans med vitlök, olivolja, rosmarin och ett par kryddmått salt