Blanda ingredienserna tillsåsen i en skål. Tag ut tomaterna och racksen ur ugnen, lägg upp tomaterna, strö över lite fårost och häll över såsen, skär upp racksen och lägg den runt om/ovanpå tomaterna
Blanda alla ingredienserna tillsåsen och låt det småkoka på medelvärme, tills hälften återstår. När jag äntligen fick provat att tillagalammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
Under tiden köttet är i ugnen tillagar du en sås på marinaden i stekpannan. Sås. I många recept tillagar man lammracks där kotlettraden fortfarande sitter ihop, vi har valt att skära dem i skivor direkt och tillaga varje skiva för sig för att få fin stekyta på varje del
Häll över vin, vatten crème fraiche och dijonsenap och låt reducera till en härlig sås. Sås. Bryn de rumstempererade lammracksentills de får en fin färg
Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen. Skala och hacka löken fint och fräs den i en kastrull med smör, tillsammans med tomatpuré och socker, utan att löken får färg
Små delikatesspotatisar fick ugnsbakas i samma ugn tillsammans med olja, lite honung och salt. Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
En riktigt god sås som passar väldigt bra till lammracken är Grillbaronens Dijon Magic. Bra tillbehör är baconlindade sparrisar och potatis som du slantat upp, tillsammans med vitlök, olivolja, rosmarin och ett par kryddmått salt
Förbered under tiden såsen. Lyft över lammracksentill en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med olja, kryddor och rosmarin
Sila såsen och vispa i smöret klickvis. Häll vitlök och grädde i en matberedare och mixa till en puré. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg upp på fat med bönröran och de båda såserna