Tillsätt grädden, och låt såsen koka upp. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Lägg upp på tallrikar och dekorera med en klick stenbitsrom - eller löjrom om kassan tillåter. Såsen kan eventuellt redas av med lite maizena om den verkar tunn
Jag vill också kunna filéa en röding som om jag aldrig gjort nåt annat i mitt liv, tänkte Najni avundsjukt i sitt stilla sinne när den skickliga fiskkvinnan inom loppet av några minuter förvandlade den hela rödingentill en finfin filé
För att kunna mixa såser, pesto, nötter och ja ni vet – allt. Under en röding. Recept. Jag har tre vegetariska/veganska bufféer coming up och idag inleder jag med tips på bra studentpresenter att ge till veggisar
Vi åt den till stekt röding, som vi kryddat med salt och citronpeppar. De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter
Receptet bygger på klassisk tillagning i ugn, men såsen ( som gör hela rätten) har fått en liten extra färg och sötma av en klick tomatpuré som harmonierar med den syrliga citronen och det vita vinet