Lägg ipotatisen och stek under omrörningtills den fått lite färg. Meningen med att bryna köttet innan det läggs iugnen är att man då får den så kallade Maillardreaktionen
Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratäng med litebroccoli och en krämigostsåsi, det behöves därmed ingensås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmörtill
Gillar man smaken av vinetblir det oftast en god sås. Tog officiell och kylkänslig spårvagn tillköttköping efter jobbet och införskaffademig några bitar vacker tjolöholmsryggbiff
Om du tillagat köttet i stekpannan, gör sedan såseni samma panna. Lägg potatisen på en ugnsplåt, tryck till varje potatis med en gaffel så den ”öppnar sig” och går sönder något, men försök att hålla den hel så den inte faller isär
Lägg upp rotfrukterna och biffen på en tallrik, servera som det är eller med en steksås. Skala och dela rotfrukterna tillvalfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar
Serverade häromdagen denna goda ugnsrostadevitlöksåstill en finbitryggbiff. När jag tillagar rotfrukter iugnen så använder jag smält äkta smör istället för olivolja el rapsolja