Jag var lite skeptiskt, framförallt tillsåsen, men den var nog det godaste i detta recept. Slutresultatet blev riktigt bra, fick vaktlarna härligt saftiga, och fläsket ovanpå gav en trevlig sälta tillvaktelbrösten
Mixa ned kallt smör tillssåsen tjocknar något, gör detta precis innan servering. Sås. Vid en närmare titt så såg jag att det var färsk vaktel, något som jag aldrig har ätit, än mindre tillagat
Ställ åt sidan medan du pocherar äggen och göra såsen. Diesel och jag var förbi en bondgård Nysveds Gård (klick) ute på ”vår ö” när Daniel åkte ut till havs och fiskade
Vakteln var urbenad, hopknuten och serverad på bröd med en god såstill. Vi serverade vaktlarna på stekta brödskivor tillsammans med en sås på stekskyn ovan, schalottenlök, vin, buljong och grädde
Grönsakerna till fisken består av vitkålshjärtan i tjock gräddsås. Innan kinesiska restaurangmän lärde sig västerländska vanor använde de inte heller något duktyg, bl a av det goda skälet att gästerna som njöt av deras mat och serverade sig själva från faten som stod mitt på bordet dessemellan brukade spilla sås och matbitar