Sås till vaktel recept

Vaktel med honungsbräserad endivesallad

Vaktel med honungsbräserad endivesallad

Mixa ned kallt smör tillssåsen tjocknar något, gör detta precis innan servering. Sås. Vid en närmare titt så såg jag att det var färsk vaktel, något som jag aldrig har ätit, än mindre tillagat
Vaktel med enbärsås och lingonchutney

Vaktel med enbärsås och lingonchutney

Den här gången serverade jag till den ugnsstekta vakteln en klassisk hasselbackspotatis, ångade brysselkål, enbärssås och en lingonchutney
Vaktel fylld med anklever

Vaktel fylld med anklever

Vakteln var urbenad, hopknuten och serverad på bröd med en god såstill. Vi serverade vaktlarna på stekta brödskivor tillsammans med en sås på stekskyn ovan, schalottenlök, vin, buljong och grädde

Kinesiskt kök 3

Grönsakerna till fisken består av vitkålshjärtan i tjock gräddsås. Innan kinesiska restaurangmän lärde sig västerländska vanor använde de inte heller något duktyg, bl a av det goda skälet att gästerna som njöt av deras mat och serverade sig själva från faten som stod mitt på bordet dessemellan brukade spilla sås och matbitar