-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås tillpasta
Fräs purjo och vitlök på medelvärme under omrörning, tillsätt köttet och blanda. Någon nyårsmat kommer vi inte att bjuda på idag, det blir istället en kanoners pastasås där du antingen kan ta hand om eventuella rester från julskinkan eller kocka med t
I stället för vanlig crème fraiche kan du använda sour supreme av soja om du är mjölkallergiker. Jag hade äggulor över efter att ha gjort fröiga kex (recept kommer senare), så det passade bra att knåpa ihop en god sås av dem tillpastan
För att få till den krämiga såsen använder jag mig av min krämiga hemgjorda cashew creme fraîche (länk) men om du skulle ha yoghurt eller matlagningsgrädde av valfritt slag hemma fungerar det säkert också
Jag tycker att det blir tillräckligt saftigt som det är, men om du gärna vill ha en sås till kycklingen så skickar jag med ett enkelt recept på en balsamsås som passar jättebra till denna rätt