Gratinera sötpotatismosen 225 grader, ca 15-20 minuter eller tills den får en fin stekyta. Den här rätten kan man äta som huvudrätt eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk
Sötpotatismos ( se nedan hur man gör). Sötpotatismos. Min lunch idag. 2 st quornfiléer stekta i smör och kryddad med Krusmyntagårdens het blandning som består av torkad persilja, piri-piri, paprika, spiskummin, bellpeppar, lök och veg
Mina barn älskar potatismos, jag älskar sötpotatismos. Ingredienser sötpotatismos. Har ni testat. Finns olika anledningar till varför man ska välja sötpotatis framför vanlig potatis (fast sötpotatis är ju egentligen ingen potatis) och du kan läsa mer om det i mitt inlägg "därför ska du välja sötpotatis framför vanlig potatis"
Här hittade jag ett sötpotatismos som lät så himla gott - och det var det. De senaste åren har det blivit mycket enklare att få fatt i sötpotatis och det är en rotsak som går att använda på många olika sätt
Idag startade jag min lördag med sötpotatismos, chiapudding, rivet päron och mandelsmör. Jag gör ofta ett lass med sötpotatismos på en gång, så har jag det klart i kylen på morgonen
Om resultatet blev husmanskost är nog tveksamt, men kombinationen av salta mandelbiffar, syrliga, krispiga grönsaker och sötpotatismoset blev väldans gott
Sötpotatis är både gott och nyttigt. Oftast rostar jag den i ugn med lite chilipulver och citron- eller limeskal, men här har den fått koka för att sedan bli ett härligt mos smaksatt med citron och en gnutta chili