Saffran bouillabaisse recept

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Bouillabaisse St John

Bouillabaisse St John

Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran. ½ g saffran. Skala och hacka lök och vitlök
Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Vegansk bouillabaisse

Vegansk bouillabaisse

Nu är jag verkligen inte först ut att göra en egen vegansk bouillabaisse, men detta är kort och gott Jävligt Gotts version och det går inte av för hackor
Bouillabaisse

Bouillabaisse

4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 3 äggulor3 dl matolja2 vitlöksklyftor1/2 citronsalt och vitpepparBörja med att hacka alla grönsaker och lökar i grova bitar, fräs upp dem i en stoooor gryta tillsammans med tomatpuré och saffran
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Gnugga sönder saffranet med en sked i kuvertet. Fräs lök, vitlök och saffran i en stor gryta med olja. 5 g saffran
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Tillsätt saffran, tomater, morot (jag gjorde halvmånar), vatten (lika mycket som ryms i den tomma tomatburken), vin och buljongen
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vitt vin, hönsbuljong, kapris och saffran. Lägg brödet i en skål, slå på äggulan, saffran och vispa

Bouillabaisse

½ gram saffranbuljongen från musslorna. Det känns som jag googlat i många timmar efter ett recept på Bouillabaisse som skulle falla mig i smaken, jag hittade inget så jag kombinerade några stycken
Bouillabaisse Pronto

Bouillabaisse Pronto

Tillsätt spiskummin, fänkål och saffran. ½ g saffran. Skär torsken och laxen i 2 x 2 cm stora kuber. Lägg i en oljad ugnsfast form med höga kanter
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Saffran. Bouillabaisse, sydfransk fisksoppa/gryta, här serverar jag den tillsammans med rouille, en slags majonnäs med chili och paprika
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. 1⁄2 g saffran. Skala och hacka löken och vitlöken
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Här kommer ett recept på en klassisk bouillabaisse, fiskgryta baserad på tomat och saffran. När grönsakerna fräst en liten stund, häll i salemipina, vitt vin och saffran
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

Fräs lök, vitlök, morot, fänkål och saffran i olja utan att det får färg. Mixa paprika, sambal, saffran, senap och citron