Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Nu är jag verkligen inte först ut att göra en egen vegansk bouillabaisse, men detta är kort och gott Jävligt Gotts version och det går inte av för hackor
4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 3 äggulor3 dl matolja2 vitlöksklyftor1/2 citronsalt och vitpepparBörja med att hacka alla grönsaker och lökar i grova bitar, fräs upp dem i en stoooor gryta tillsammans med tomatpuré och saffran
Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vitt vin, hönsbuljong, kapris och saffran. Lägg brödet i en skål, slå på äggulan, saffran och vispa
½ gram saffranbuljongen från musslorna. Det känns som jag googlat i många timmar efter ett recept på Bouillabaisse som skulle falla mig i smaken, jag hittade inget så jag kombinerade några stycken
Här kommer ett recept på en klassisk bouillabaisse, fiskgryta baserad på tomat och saffran. När grönsakerna fräst en liten stund, häll i salemipina, vitt vin och saffran