Raw Choklad SaffransFudge. Saffran- matlagningens guld, är en av de mest använda och älskade av antikens kryddor, välkända från gamla Persien, Grekland, Indien, och Spanien
Går ju smaksätta med t ex saffran och mandel. Jag tycker att fudge är godare än både knäck och ischoklad och vi brukar nästan bara ha fudge som julgodis på julen
Saffran. Jag brukar alltid göra olika fudge och i år är inget undantag. Detta var några av smakerna jag gjorde i år och favoriterna hos mig är nog pepparkaka, citron och saffran
Sist gjorde jag till exempel en version med tahini och saffran, och de blev också extremt smarriga - och väldigt juliga (för allt med saffran är ju juligt, eller hur
Skär sedan fudgen i bitar. 3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 dl ljus sirap50 g smör180 g Marabous Apelsin krokantSaffransströssel Börja med att mäta upp socker,sirap och grädde och häll i en kastrull
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. gjort, men ätit upp …) Då tror jag att du kommer att ha nytta av ett recept på världens enklaste fudge
Saffransfudge. Lägg smör, grädde, vaniljpulver och saffran i en kastrull och koka upp under omrörning. Jag har sett flera recept på fudge och kände att jag ville testa det som julgodis
I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. ½ g saffran. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra
Idag vill jag ge dig ett recept på en fantastiskt god saffransfudge med vit choklad. Saffranet ger både färg och smak och den vita chokladen ger en härlig sötma till den lilla läckerheten
Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge. I alla fall om du gillar saffran och choklad. Medan den står och svalnar så gör jag fudgen som ska vara uppepå kakan