Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjukpepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Underbara Saffranskaka med vit choklad på. Låt kakan stå i formen på ett galler. 2 påsar saffran. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. 2 påsar saffran
Hoppar du över saffranet så får du en mycket god sockerkaka, den blir väldigt god som gräddbakelse eller jultårta med lite mosade bär som fyllning och med vispad grädde, bär och citronmeliss som garnering
Min första jultårta är som en liten pralin med mina favorit chokladbottnar som är så där lagom fudgia, (jag lovar att det snart kommer lite nya recept på just chokladbottnar, men här passar just dessa), som sedan varvats med en mjuksaffranskräm och lite lemon curd för att bryta av
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Här hemma har verkligen varit saffran både högt och lågt och i alla dess former