Tryck försiktigt ned en bit mandelmassa i varje bulle. 2 dl kesella. 200 g mandelmassa. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken som värmts med saffranet till 37°
Smör, socker, riven mandelmassa, syltade apelsinskal, russin. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig, tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölken
Ta i lite mer mjöl om så behövs - men inte i överkant, saffransbröd blir lätt torrt. Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen
Första saffransbrödet för den här julen fick bli fina flätor med god fyllning. Mosa under tiden ihop mjukt smör med mandelmassa och blanda i vaniljsocker
För ett par helger sedan gjorde jag saffransbröd som jag la upp på bloggen (), idag tidig eftermiddag bakade mamma riktiga lussekatter enligt vårat traditionella recept
Knåda ihop och baka sedan ut en saffransbröd. Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovan och gjorde saffransbullar med mandelmassa och pärlsocker
Jag kan utan att överdriva säga att jag älskar saffran och tycker att det är synd att man bara äter saffransbröd en gång om året, till julen, Så i år tjuvstartade jag tidigt i november och har redan hunnit avnjuta en runda saffransbullar
Jag fyller längderna med socker och russin men man kan även riva mandelmassa eller hacka mandel eller fylla längderna med vad man vill och tycker är gott