Saffransbullar kesella saftiga recept

Saftiga Saffransbullar utan Kesella

Lägg russinen i blöt en timme innan användning så bränns de inte vid i ugnen. Tag samtidigt fram 75 g margarin och låt bli rumstempererat
Saftiga saffransbullar

Saftiga saffransbullar

50 g färsk jäst 150 g smör1 g saffran 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kesella (10 %)1/2 tsk salt 1st ägg ca 17 dl vetemjöl Fyllning. 250 g kesella
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Rör ner socker, kesella, salt och ägg och tillsätt degspadet. De blir saftigare, och lite sötare, men lika vackert gyllengula som vilka lussebullar som helst
Godaste saffransbullarna

Godaste saffransbullarna

Har bakat efter liknande recept tidigare år men nu kör vi utan kesella. I januari är man ruggigt trött på allt vad saffransbullar, julkryddor, glögg, risgrynsgröt, julskinka, rödkål, pepparkakor, knäck och så vidare heter
Pernillas saffransbullar

Pernillas saffransbullar

1 dl kesella. Smält margarinet, slå i mjölken och låt blandningen bli lite ljummen. Rör ut jästen med lite av degspadet tillsätt saffran och rör tills det löser sig
Saffransbullar med vaniljfyllning

Saffransbullar med vaniljfyllning

Tillsätt sedan salt, strösocker och kesella. Man ska absolut inte snåla med smör eller vaniljsocker för ju mer desto saftigare
Saffransbullar med god fyllning

Saffransbullar med god fyllning

Tillsätt resten av spadet, saffran, kesella, sirap, ägg och salt. ½ burk kesella lätt. Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37grader
Saffransbullar med det där lilla extra

Saffransbullar med det där lilla extra

Tillsätt kesella, socker, ägg och nästan all mjöl. Dessa är klassiker hos oss och blir saftiga av mandelmassan, speciella med kardemumma och extra gula och smakrika med skvätt sprit i
Saffransbullar med apelsin

Saffransbullar med apelsin

250 g Arla Köket Kesella® kvarg. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°
Saffransbullar

Saffransbullar

125g kesella. 125g kesella. I helgen blev det bakning och gjorde både lussekatter och lussebullar men vet inte varför jag gjorde lussekatter för bullarna blev godare
Saftiga, saffranssmakande lussebullar/lussekatter!

Saftiga, saffranssmakande lussebullar/lussekatter!

Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin)  i degen
Saffransbullar med philadelphiaost

Saffransbullar med philadelphiaost

Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och ganska mycket av mjölet. Oj, vad saftiga de blev. Sist jag bakade saffransbullar hittade jag ett paket philadelphiaost i kylskåpet och istället för att fylla bullarna med bara apelsin och smör som jag brukar göra blandade jag i cream cheese som jag blandade med smör, apelsinsaft och apelsinskal
Saffransbullar med pepparkakssmak

Saffransbullar med pepparkakssmak

Tillsätt sedan salt, strösocker och kesella. Har läst att det ska vara gott att ha pepparkaks krydda som fyllning i saffransbullar
Saffransbullar

Saffransbullar

Ett tips är att aldrig ha Kesella i degen och klicka i smöret under tiden degen jobbar i köksassistenten
Otroligt saftigt och lättbakat saffransbröd

Otroligt saftigt och lättbakat saffransbröd

Saffransbröd med mumsig fyllning, i långpanna30 bitar 75 g smör eller margarin0,5 l mjölk50 g jäst250 g kvarg (finns billig o bra på Lidl, annars Kesella)2 pkt saffran2 dl socker0,5 tsk saltca 1,5 - 1,6 l vetemjöl