50 g färsk jäst 150 g smör1 g saffran 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kesella (10 %)1/2 tsk salt 1st ägg ca 17 dl vetemjöl Fyllning. 250 g kesella
Rör ner socker, kesella, salt och ägg och tillsätt degspadet. De blir saftigare, och lite sötare, men lika vackert gyllengula som vilka lussebullar som helst
Vansinnigt goda och saftiga bullar med saffran, mandelmassa och vit choklad. Vansinnigt goda och saftiga bullar med saffran, mandelmassa och vit choklad
Har bakat efter liknande recept tidigare år men nu kör vi utan kesella. I januari är man ruggigt trött på allt vad saffransbullar, julkryddor, glögg, risgrynsgröt, julskinka, rödkål, pepparkakor, knäck och så vidare heter
1 dl kesella. Smält margarinet, slå i mjölken och låt blandningen bli lite ljummen. Rör ut jästen med lite av degspadet tillsätt saffran och rör tills det löser sig
Tillsätt kesella, socker, ägg och nästan all mjöl. Dessa är klassiker hos oss och blir saftiga av mandelmassan, speciella med kardemumma och extra gula och smakrika med skvätt sprit i
125g kesella. 125g kesella. I helgen blev det bakning och gjorde både lussekatter och lussebullar men vet inte varför jag gjorde lussekatter för bullarna blev godare
Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin) i degen
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och ganska mycket av mjölet. Oj, vad saftiga de blev. Sist jag bakade saffransbullar hittade jag ett paket philadelphiaost i kylskåpet och istället för att fylla bullarna med bara apelsin och smör som jag brukar göra blandade jag i cream cheese som jag blandade med smör, apelsinsaft och apelsinskal
Saffransbröd med mumsig fyllning, i långpanna30 bitar 75 g smör eller margarin0,5 l mjölk50 g jäst250 g kvarg (finns billig o bra på Lidl, annars Kesella)2 pkt saffran2 dl socker0,5 tsk saltca 1,5 - 1,6 l vetemjöl