Fyllning. Kanelbullar i all ära, men saffransbullar med mandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Men i år lade jag till apelsin i fyllningen, vilket inte gjorde det sämre. Förra året bakade jag lussebullar med mandelmassa och bestämde när sista bullen var uppäten, att de skulle göras om
Fyllning. Kanelbullar i all ära, men saffransbullar med mandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Rör ihop smör, riven mandelmassa och kardemumma till fyllningen. Fyllning. Var min första reaktion och sedan kom jag att tänka på ett par saffransbullar med pistage och mandelmassa jag fotade för ett julreportage i juli (
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°, tillsätt saffran och häll över jästen
Bred fyllning på halva och vik dubbel. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Rör ihop ingredienserna till fyllningen
Under tiden gör du Mandelmassafyllningen. Bakade saffransbullar och fyllde dem med mandelmassa. Den ända skillnaden är att jag la i saffran i degen och fyllde dem med mandelmassa smet
Godaste fyllningen enligt min smak är helt klart med mandelmassa, helt galen i denna fyllning och bara den gör ju att hela bullen blir så mycket saftigare