Tillsätt degspadet, salt, kesella, sirap, socker, saffran och ägg. Förra året bakade jag lussebullar med mandelmassa och bestämde när sista bullen var uppäten, att de skulle göras om
1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke
flytande margarin, kesella, salt, socker, saffran och ägg. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Tillsätt sedan kesella, mjukt smör, socker och salt. Varje år bakar jag saffransbullar men jag gör en annan variant med fyllning av smör och mandelmassa och jag skippar faktiskt russinen helt och hållet
Men de blir så torra utan kesella. Jag gjorde en fyllning av mandelmassa smaksatt med apelsinskal. Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal
Den här saffransbullen har jag fyllt med mandelmassa, smör och florsocker, riktigt saftigt och gott. Har bakat efter liknande recept tidigare år men nu kör vi utan kesella
Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en mjuk massa. Tillsätt socker, salt, saffran och kesella - rör ut och tillsätt sedan det mesta av mjölet (spar någon/några dl till utbakningen)
Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovan och gjorde saffransbullar med mandelmassa och pärlsocker