Saffransbullar mandelmassa kesella recept

Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Tillsätt kesella, saffran, socker, smör, salt, ägg och de mesta av mjölet. Saffransbullar med mandelmassa är ett måste till jul/påsk
SAFFRANSBULLAR MED APELSIN OCH MANDELMASSA

SAFFRANSBULLAR MED APELSIN OCH MANDELMASSA

Tillsätt degspadet, salt, kesella, sirap, socker, saffran och ägg. Förra året bakade jag lussebullar med mandelmassa och bestämde när sista bullen var uppäten, att de skulle göras om
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

flytande margarin, kesella, salt, socker, saffran och ägg. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Tillsätt sedan kesella, mjukt smör, socker och salt. Varje år bakar jag saffransbullar men jag gör en annan variant med fyllning av smör och mandelmassa och jag skippar faktiskt russinen helt och hållet
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Tillsätt resten av spadet, kesellan, saltet, sockret och saffranet. -)I torsdags bakade jag en annan variant av saffransbullar
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Men de blir så torra utan kesella. Jag gjorde en fyllning av mandelmassa smaksatt med apelsinskal. Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal

Saftiga Saffransbullar utan Kesella

Gör saffranskusar av hälften och bullar samt saffransklipp som fylls med mandelmassa, smör (+ lite vatten) och grovsmulade pepparkakor

Saffransbullar med mandelmassa

Tillsätt salt, strösocker och kesella. Det blev saffransbullar med mandelmassafyllning. Riv mandelmassan
Saffransbullar

Saffransbullar

Rör under tiden ihop mjukt smör med riven mandelmassa, socker och vanilj till en slät smet. Häll på mjölk och rör ner kesella
Godaste saffransbullarna

Godaste saffransbullarna

Den här saffransbullen har jag fyllt med mandelmassa, smör och florsocker, riktigt saftigt och gott. Har bakat efter liknande recept tidigare år men nu kör vi utan kesella
Saffransbullar med mandelfyllning

Saffransbullar med mandelfyllning

Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en mjuk massa. Tillsätt socker, salt, saffran och kesella - rör ut och tillsätt sedan det mesta av mjölet (spar någon/några dl till utbakningen)
Pernillas saffransbullar

Pernillas saffransbullar

Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen. 1 dl kesella. 50 g hackad sötmandel eller riven mandelmassa
Saffransbullar

Saffransbullar

Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovan och gjorde saffransbullar med mandelmassa och pärlsocker