Här kommer mitt recept på Saffransbullarna jag gjorde med russin och mandelmassa. ½ paket russin beroende på hur mycket russin du vill ha i, jag hade ett stort paket russin så därav halva jag hade i degen
Strö på russin och rulla ihop. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Jag använde en del av degen till att göra en stor saffranskrans med russin - himmla gott det också. enklast är att riva mandelmassan, och blanda ihop ordentligt med rumsvarmt smör
Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) och saffransbullar med mandelmassa, massa smör, kanel och socker
Hyvla mandelmassa över och strö på russin. 1 pkt mandelmassa. 1 dl russin. 1 pkt mandelmassa. 1 dl russin. Saffransbröd och lussekatten har en tusenårig
Hyvla mandelmassa över och strö på russin. 1 pkt mandelmassa. 1 dl russin. 1 pkt mandelmassa. 1 dl russin. Saffransbröd och lussekatten har en tusenårig
Rör till sist ner russinen. Här är en snabbakad saffransmuffins med en kärna av mandelmassa. Börja med mandelmassan som är hur enkel som helst att göra
Tillsätt resten av degspadet, russin, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Saffran hör väl advent och jul till tycker jag så dessa saffransbullar funkar ju perfekt i dessa advents- och juletider
Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning. Lägg russinen i en kopp med hett vatten under tiden katterna jäser så blir de saftiga och bränns inte i ugnen