Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmed mandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmed mandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
så fyller du dem med smör, socker och kanel). Det händer bara någon gång per år så när man väl tar sig för att baka lussekatter eller för den delen saffransbullar så vill man att de ska vara perfekta
Hinner du inte få smöret rumsvarmt så hyvla upp rätt mängd med osthyvel då går det snabbare. Täck med lite plast alternativt att du har allt i en liten burk i kylen
Därmed blev det en laddning lite hälsosammare bullar i år, men precis lika goda. Vetemjöl är ersatt med dinkel och sockret reducerat och ersatt med råsocker och dadlar, lite snällare mot magen och hälsan helt enkelt
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rörsockret. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen
Jag såg ett recept i julas medsaffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna