Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning
Här är en variant på de vanliga lussebullarna, medLeilas saffransdeg som grund. Det finns ju många knep för det, jag använder mycket rumsvarmt smör, helt enkelt för att Leila gör så och för att det funkar
mandelmassan till marsipan. Receptet kommer från vår bakdrottning Leila, men jag har ändrat det lite. I år gjorde jag saffransbullar fyllda med marsipan, istället för vanliga lussekatter
Precis som med vanlig vetedeg, använder jag alltid Leilas recept på saffransdeg. I år hade hon utvecklat receptet en aning med lite grädde i degen med och de blev riktigt gott
Oj vad jag var sen med lussekattsbakandet i år. Fyllningen var helt ny för mig, dvs att blanda kanel och mandelmassa, och det blev helt klart en ny och spännande smak på bullarna