Tillsätt degspadet, salt, kesella, sirap, socker, saffran och ägg. Förra året bakade jag lussebullar medmandelmassaoch bestämde när sista bullen var uppäten, att de skulle göras om
flytande margarin, kesella, salt, socker, saffran och ägg. Pensla med ägg och strö på mandel. En ny variant av saffransbröd som jag provade i jul som blev mycket lyckat
Tillsätt sedan kesella, mjukt smör, sockeroch salt. Varje år bakar jag saffransbullar men jag gör en annan variant med fyllning av smör ochmandelmassaoch jag skippar faktiskt russinen helt och hållet
Men de blir så torra utan kesella. Jag gjorde en fyllning av mandelmassa smaksatt med apelsinskal. Pensla bullarna med lite mjölk och strö över pärlsocker
Tillsätt salt, strösockerochkesella. Jag har varit ledig efter helgjobb så medansEllenova var i skolanoch Lias på barntimmen så passade jag på med en rejäl storhandlingochkolla över lite nytt till advent som jag är sugen på
Rör under tiden ihop mjukt smör med riven mandelmassa, sockeroch vanilj till en slät smet. Vispa upp ett ägg med några droppar mjölk och pensla bullarna
Riv mandelmassangrovtoch blanda den med smöret till en mjuk massa. Tillsätt socker, salt, saffran ochkesella - rör ut och tillsätt sedan det mesta av mjölet (spar någon/några dl till utbakningen)
Rör ut jästen med lite av degspadet tillsätt saffran och rör tills det löser sig. Blanda under tiden smör, socker, kryddoroch mandel eller mandelmassan till fyllningen
Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovanochgjordesaffransbullarmedmandelmassaochpärlsocker