Förra året testade jag på att baka mina lussekatter på surdeg, vilket blev en riktig smaksuccé men i år ville jag göra något helt annat, så varför inte en lyxig saffransbulle med en härlig mandelfyllning
Surdegen ska vara nymatad och fluffigt uppjäst med fast konsistens. Det kan bero på att ägget gör degen lösare, och därmed minskar mängden vätska man kan ha i degen, men koagulerar under gräddningen och binder vätska i den färdiga bullen
LYXIGA SAFFRANSBULLAR. SURDEG & BRÖD. Nyp ihop det kalla smöret med florsocker och vetemjöl. Stek dem i rikligt med smör, saffran och socker tills de är mjuka
SAFFRANSBULLARMED MANDELSMASSA, ROSTAD SESAMFRÖ & FLAGAD MANDEL. SURDEG & BRÖD. Nu blev det inte så men när jag hade lille V på besök härom veckan så ställde vi två till med kakbak, kakdegsätning och tillslut det stora kakkalset tillsammansmed Vs ”gammo” (gammelmormor)
SAFFRANSBULLARMED MANDELSMASSA, ROSTAD SESAMFRÖ & FLAGAD MANDEL. LYXIGA SAFFRANSBULLAR. Bland det godaste man kan äta nygräddad kanelbulle med ett kallt glas mjölk
SAFFRANSBULLARMED MANDELSMASSA, ROSTAD SESAMFRÖ & FLAGAD MANDEL. LYXIGA SAFFRANSBULLAR. SURDEG & BRÖD. Fredag idag och det blir fullt ös mest hela dagen fylld med sånt som jag gillar
Mald vaniljstång är en smidig och prisvärd produkt som blir allt vanligare i livsmedelsbutiker. Jag penslar bullarna med sockerlag före gräddning för att det ska karamelliseras och efteråt för att de ska bli blanka