Till dessert en saffranspannkaka, klassisk gotländsk juldessert som passar extra bra efter lutfisk. Trettondag jul och vi ska ha lutfisk till middag - det gäller att passa på så länge denna läckerhet finns i fiskdisken
Ett bra substitut när man är som mest sugen är att göra den här ljuvliga saffranspannkakan, den påminner ganska mycket om ostkaka, men är löjligt enkel att göra
Riv bittermandel. Saffranspannkaka blev det. 1½ Bittermandel. 1½ Bittermandel. Igår på jobbet var det min Kollega Håkan som skulle fixa vårt fredgasfika, han kommer ifrån Gotland så han gjorde naturligtvis något Gotländskt
Om du inte tål mandel hoppar du bara över den och bittermandeln. Den här blågula ljuvligheten - en glutenfri saffranspannkaka - åt vi inte igår, utan den mumsade vi på några dagar tidigare
Koka riset, vattnet och mjölken till en gröt. Tillsätt honung, saffran, mandel, ägg och russin. Grädda i smord långpanna i 200 grader tills pannkakan fått en gyllenbrun yta
Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländska saffranspannkakan
Jag tänkte inte bjuda på fler juliga recept så här på julens sluttamp (även om rödbetssalladen blev mycket god) men som dessert testade jag en variant på saffranspannkaka